İNTERNETTEN PARA KAZANMAK

Yeni dünya duzeni son zamanlarda  hayatımıza pek çok teknolojik yenilik getirmiştir. Teknolojik gelişimin en önemli ayağı da internettir. İnternet sayesinde küresel anlamda hertürlü alış-veriş , kültür ve bilgi paylaşımı yapabilmekteyiz. Tabi ki bu kadar geniş çaplı bir Pazar, yanı sıra  iş fırsatlarını da getirmiş ve dünya üzerinde milyarlarca  kişi , internet üzerinden aktive olarak  para kazanmaya başlamıştır.
Pek çok sosyal sitelerde , basılı yayın organlarında  ve  dilden dile  son dönemlerde  sıkça  duyduğumuz internetten para kazanma nedir?


Blog yazarak para kazanma;
Blog yazmak, online olarak  ücretli ya da ücretsiz bir alan alarak, kendinizi başınıza gelen olayları  veya çok iyi  bildiginiz uzman  olduğunuz konular hakkında dolu ve bilgi içeren yazılar yazmaktır.
 Dikkat edilmesi gereken , iyi bir konunuz  ve düzenli olarak surekli yazma eğiliminizin  olmasıdır. 
Bu sayede, sizi ziyaret eden insanlar çoğalmakta ve Google Adsense gibi reklam  sistemlerine  blog sitenizi  bağlayarak , ziyaretçilerin reklamları tıklaması ile tıklama başı para kazanmaya başlarsınız. Blog, En uzun vadede ve sabır gereken para kazanma yöntemidir.

Affiliate (SATIŞ ORTAĞI ) olarak para kazanma;

Affiliate, türkçe olarak satış ortağı  dünya üzerindeki çeşitli ürünlerin (yazılım, oyun vb.) kişiler tarafından reklamlarının e-posta veya kendi siteleri üzerinden tanıtımı ve pazarlanmasıdır.

Bu sistemde, affiliate olan kişi stok maliyetine, ürünü satın almaya ve ürünü teslim etmeye ihtiyaç duymaz, tamamen aracı   faaliyeti göstermektedir. . Yani, üretici firma ile müşteri arasındaki kişi affiliate’tir  yani satışa aracılık eden kişidir.. İnternet üzerinde var olan affiliate satış ortaklığı  sitelerine kayıt  olarak, ürünleri seçmekte ve reklam yayınlayarak pazarlamaktadırlar.
En ünlü affiliate siteleri, Clickbank, Plimus ve vb. olarak sayılabilir.


Sosyal medya ağları Facebook, Twitter üzerinden para kazanma;


Sosyal paylaşım ağı olarak kullanılan Facebook ve Twitter’da yine affiliate sistemiyle, satılmak istenilen ürünlerin banner’larını veya metin kodlarını yayınlayarak internetten para kazanmak  mümkündür. Facebook ve Twitter’ın kuruluş amacı, sosyal paylaşım yapılan ve anlık iletişim sağlanan platformlar olmasıdır. Buralardan para kazanmak  için, çok kaliteli  ve fazla miktarda bağlantı linkleri  oluşturmak,ciddi ve kaliteli  arkadaşlıklar kurmak birinci önceliktir.

Yorumlar