OYUN TEST EDEREK PARA KAZANMAK

OYUN TEST EDEREK PARA KAZANMA 


Oyun test ederek para kazanacağınızı biliyormuydunuz??

Oyun oynamayı seviyorsanız, tabiri caizse bir oyun bağımlısı iseniz bu yazı tam size göre! Bundan yıllar önce bilgisayar oyunları piyasaya çıktığında bir gün oyun oynayarak para kazanmanın mümkün olacağını söyleselerdi, kimse inanmazdı herhalde! Ancak, 2020'li yıllara girmeye hazırlandığımız şu günlerde oyun oynayarak tahmin edemeyeceğiniz kadar para kazanabilirsiniz! Üstelik, bunu yaparken de sevdiğiniz işi yani hobinizi yapıyor olursunuz!
Peki, bunu nasıl yapabilirim sorusunun aklınızdan geçtiğini biliyorum. Oyun testçisi olarak tüm bu bahsettiklerimi uygulamaya dökebilirsiniz. Oyunları oynayıp test ederek ciddi bir gelire sahip olabilirsiniz. Oyun testçisi olmak için uygun bir site arayışı içerisindeyseniz sizlere Gaming Jobs Online sitesini tavsiye ediyorum. Bu siteye kayıt olup istenilen kriterleri sağladığınız takdirde kabul edilebilir, sonrasında bu site sayesinde güzel rakamlar kazanabilirsiniz.


Game Tester Olmak

Game tester olmak; kesinlikle zor bir iş değil! Game tester olmanın birkaç püf noktasını bilip uyguladığınız takdirde siz de bu işi profesyonel olarak yapan kişilerin yanına katılabilirsiniz. Game tester olmak istiyorum diyorsanız öncelikle uzun bir oyun geçmişinizin olması gerekiyor. Uzun bir oyuncu geçmişi derken profesyonel e-sporcu olmak veya yayıncı olmak anlaşılmasın! Kısaca ifade etmek gerekirse uzun zamandan beri oyun oynuyor olmanız gerekir. Oyunlar hakkında ciddi bir bilgi birikimine sahip olmanız şarttır. Oyun teknolojilerine hakim olmalısınız. Yeni oyunların ne zaman çıktığını takip etmelisiniz. Oynamadığınız oyunların dahi nasıl oynandığı hakkında fikirleriniz olmak zorundadır. Bu vasıflar, dışarıdan basit gibi gözükse de aslında edinilmesi zor deneyimlerdir. Bunun sebebi, bir oyunu, gerçek anlamda oynamanın zor olmasıdır. Game tester olmak, ciddi anlamda yetenek isteyen bir meslektir. Ancak, oyun oynamayı seviyorsanız bu işin altından gönül rahatlığıyla kalkabilirsiniz. Amerika'da Game Test ofislerinin kurulduğunu mutlaka duymuşsunuzdur, günün birinde belki de Türkiye'de de böyle bir ortam söz konusu olabilir.

Game Tester Ne İş Yapar? 

Game tester; oyun test edicisi gibi bir Türkçe çeviriye sahiptir. Game tester ne iş yapar diye düşündüğünüzü biliyorum. Game tester, oyun içerisindeki hataları bir başka deyişle bugları tespit eder. Bunu yaparken de sürekli olarak oyun oynar. Game tester, oyun içerisindeki hataları tespit ettikten sonra bunları rapor halinde sunar. Game tester, genel olarak, freelance olarak yapılan bir iştir. Bu işi, hiçbir yere bağlı olmadan yapan insanların sayısı gerçekten azdır. Bu durum, game tester olmanın ne kadar zor olduğunu gösteren bir durumdur. Bu işi yapanların ise gerçek anlamda başarılı oldukları rahatça iddia edilebilir. Game tester olarak çalışan kişilerin gerçekten de zorlu çalışma koşulları bulunmaktadır. Her biri, günde ortalama 12 saat çalışırlar. Haftada ortalama 80 saat oyun oynayan ve oyun test eden kişilerin varlığı söz konusudur. Kısaca özetlemek gerekirse, game tester, oyun test eder. Oyundaki bugları bulur ve bildirir. Ancak, bir game testerin oyundaki hataları bulup tespit etmesi için ciddi bir oyun deneyiminin bulunması şarttır.

Oyun Test Ederek Nasıl Para Kazanılır? 

Oyun test ederek tam zamanlı bir işe sahip olmak veya ek gelir elde etmek; birçok kişinin yapmak istediği bir eylemdir. Bu konuda, oyun test etmek ile Twitch üzerinden oyun oynamanın farklı şeyler olduğunu söylemek gerekir. Oyun sektörüne adım atmak isteyen kişiler için oyun test etmenin mantıklı bir yöntem olduğu söylenebilir. Oyun test eden kişi, bir başka deyişle, game tester, oyunu geliştirmek için çalışan ekibe yardımcı olmaktadır. Oyunun piyasaya sürülmeden önceki geliştirilme sürecinde game tester, oyunu oynayarak oyunda gördüğü sorunları, bugları ekibe bildirir.
Oyun test etme süreci şu şekilde ilerlemektedir; 
- Game tester, ilk olarak oyunu oynamaya başlar. Bu süreçte, oyunda hata, sorun veya bug arar. 
- Game tester, oyunda bug bulduğu zaman bunun nasıl olması gerektiği hakkında bir başka deyişle oyunun nasıl oynanması gerektiği hakkında düşünür. 
- Game tester, bir rapor hazırlayarak bu durumu şirketin kullandığı hata arama yazılımıyla şirkete bildirir. 
- Şirket, game testerin raporunu okur. Ardından, sorunu ve sorunun nasıl çözülmesi gerektiğini ifade eden bir maili game testere gönderir. 
Game tester olmanın bir de sosyal yönü bulunmaktadır. Yalnızca oyun oynayıp hata bulmak, bu işin bir parçası değildir. Bunun yanı sıra, oyun geliştirme ekibiyle beraber toplantılara katılmak, yazılımcılarla ve oyun geliştiricilerle özel olarak buluşmak, aynı işi yapan diğer game testerlar ile fikir alışverişinde bulunmak; game tester olmanın diğer unsurları arasında yer almaktadır. Fakat, game tester olmak istiyorum diyorsanız yapmanız gereken ilk eylemin oyundaki hataları bulup oyunun kusursuz hale gelmesini sağlamak olduğunu bilmelisiniz.
Oyun Testçisi Olmak İçin Hangi Özelliklere Sahip Olmak Gerekir?

Oyun testçisi olmak isteyenlerin her şeyden önce 18 yaşını bitirmiş olması gerekir. Oyun testçisi olarak çalışmak için hata bulma kabiliyetinin var olması şarttır. Ayrıca, bu hataya yönelik olarak rapor hazırlama yeteneği olmalıdır. Bunun yanı sıra, oyun testçisi birinin iletişim becerilerinin güçlü olması gerekli bir detaydır. Game tester olmak isteyen birinin detaylara önem veriyor olması gerekir. Ayrıca, çok çabuk sıkılabilen yapısı olanların kendi kendini motive etmesi önemli bir kriterdir. Oyun testçisi olmayı düşünenlerin herhangi bir bölümden mezun olmasına gerek yoktur. Bir başka deyişle, bu işin öğretildiği herhangi bir üniversite bulunmaz. Oyun testçisi olmak isteyenlerin her şeyden önce konsantrasyon konusunda yeterli becerilere sahip olması şarttır. Bir oyunun uzun süredir test ediliyor olması bile test aşamasında dikkatli olunmasını gerektiren bir unsurdur. Buna ek olarak, birtakım oyunların geliştirilmesi yıllarca sürebilir. Bir başka deyişle, yıllar boyunca aynı oyunu test edebilirsiniz. Bazı oyun testçilerinin iki yıldan fazla bir süre aynı oyunu test ettikleri bilinmektedir. Oyun testçisi olmak istiyorsanız detaycı olmalısınız. Bir oyun testçisinin görevi oyundaki hataları bulmaktır. Bu yüzden, bug olması muhtemel detaylara odaklanmak gerekir. Bug bulunduğu an, bu durumun oyun geliştirici şirkete anında rapor edilmesi şarttır. Ancak, bug bulmak; detaylarda ve çok ince ayrıntılarda saklı bir süreç olmaktadır. Bug bulmak isteyenlerin oynadıkları oyunu en ince ayrıntısına kadar bilmesi şarttır. Oyun testçisi olmayı düşünenlerin yazma yeteneğinin kuvvetli olması farklı bir detaydır. Oyunda bulunan hataların oyunu geliştiren ekiple veya şirketle e-mail ve bug tespit yazılımı üzerinden paylaşılması gerekir. Bu yüzden, oyunda bulunan hataların detaylı ve açıklayıcı olarak yazılması önemli bir zorunluluktur. Bunun yanı sıra, oyun testçisi olmayı düşünenlerin düzgün tavırlara sahip olması şarttır. Şirketler, işini ciddiye alan ve uyumlu insanlarla çalışmayı tercih ederler. Çabuk sinirlenen, agresif ve kavgacı insanlarla kimse çalışmak istemez. Bu noktada, ekibe uyum sağlamak zorundasınız.

Oyun Test Etme İşinden Ne Kadar Kazanılır? 

Game tester olarak çalışan kişiler, genellikle saatlik çalışma ücreti veya aylık maaş almaktadır. Bu yüzden, alınan ücretin esneklik göstermesi söz konusudur. Çalışılan şirketin iş hacmi ve satış oranının yanı sıra bu işte ne kadar süredir deneyimli olduğunuz; alacağınız maaşı doğrudan etkileyecektir. Ancak, ABD'de bu işi yapan birisi, saat başına sekiz ile 14 dolar arası bir ücret almaktadır. Yıllık kazanç dikkate alındığında ise bu işten kazanılacak rakamın 16 bin ile 50 bin dolar arasında değişeceğini söylemek mümkün!

Game Tester Olmak İçin Hangi Şirketlere Başvurmak Gerekir? 

Game tester olmak istiyorum diyenlerin başvuru yapması gereken şirketlerin başında Gaming Jobs Online gelmektedir. Gaming Jobs Online sayesinde bu işi evden yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra, Gaming Jobs Online, her türlü oyunun test edildiği bir platformdur. Call of Duty'den tutun da NBA oyunlarına kadar birçok oyunu test edebilirsiniz. Bu sayede, ilgilendiğiniz oyunları geliştiren bir şirkette çalışma şansı elde edersiniz. Gaming Jobs Online, çalışanlarına farklı kariyer opsiyonları sunmaktadır. Farklı departmanları olan ve farklı şeyler geliştiren bir firma olarak Gaming Jobs Online çalışanı olmak bir ayrıcalıktır. Gaming Jobs Online'da çalıştığınız takdirde test ettiğiniz oyun büyük bir başarı yakaladığında sizden bu başarıdan payınızı alırsınız. Bir başka deyişle, prim ve bonus kazanmak istiyorsanız tercihiniz Gaming Jobs Online olmalıdır. Gaming Jobs Online'a başvuru yapmak oldukça basittir. Gaming Jobs Online sitesi üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yaparken öncelikle üyelik tercihinizi belirtmeniz gerekir. Ardından, kişisel ve mesleki deneyimlerinizi anlatan bilgileri girmelisiniz. Başvurunuz olumlu sonuçlandığı takdirde oyun oynayarak para kazanma şansına sahip olabilirsiniz! Gaming Jobs Online üyelik kartı sayesinde Gaming Jobs database'ine erişim hakkı kazanırsınız. Yüzlerce oyunu evde oynayarak test etme şansını yakalarsınız. Piyasaya sürülmemiş birçok oyuna erişim hakkı kazanırsınız. Ayrıca, bu oyunların bilgisayara indirilerek oynanması mümkün olmaktadır. Gaming Jobs Online sayesinde limiti olmayan bir gelir fırsatı sizleri beklemektedir. Buna ek olarak, altmış gün içerisinde paranın ödenme garantisi bulunmaktadır. Kazanımlarınız PayPal hesabınıza veya size direkt olarak aktarılabilir. Gaming Jobs Online sayesinde yalnızca oyun test etmekle kalmaz, konsol gibi aksesuarların ve yeni ürünlerin test edilme işlemlerini de yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra, başarınıza göre birtakım ödüllere kavuşabilirsiniz. Starbucks hediye kartına sahip olabilirsiniz. Playstation ekstra puanlar, Amazon'dan hediyeler, Spotify hediye kartları, hediye Netflix kazanma fırsatı gibi şanslar bu iş sayesinde ayağınıza kadar gelmektedir. Bunun yanı sıra, oyun geliştiriciler tarafından dünyanın dört bir yanında düzenlenen toplantılara ve konferanslara çağrılabilirsiniz. Oyun test etme işine başvuru yapmak istiyorsanız iyi bir CV ve niyet mektubu hazırlamanız yararınıza olacaktır. Bu alana yönelik olarak hazırlanan özel bir CV formatı bulunmaz. Ancak, kaliteli bir CV sayesinde iş başvurunuzun olumlu değerlendirilmesi sağlanır. CV hazırlarken game tester olmak için uygun bulduğunuz ve öne çıkan özelliklerinizi CV'ye eklemelisiniz. Bilhassa, oyun sektöründeki deneyimlerinizi ve yeteneklerinizi mutlaka anlatmalısınız. CV'yi hazırladıktan sonra mutlaka dilbilgisi kuralları açısından kontrol etmelisiniz. Çünkü, CV'sinde hata olan birinin oyunda bug bulması pek mümkün olmayacaktır. 2008 yılından bu yana bu sektörde hizmet veren Gaming Jobs Online; oyun endüstrisine bu zamana kadar önemli katkılarda bulunmuştur. Günümüzde oyun sektörünün 50 milyar doları aşan bir bütçesi bulunmaktadır. Ancak, oyunların kalite kontrol süreci sıkıntılı bir şekilde işlemektedir. Oyunların piyasaya sürülmesinin ardından oyunlarda bulunan hataların veya bugların geri dönüşümü olumsuz olmaktadır. Bu gibi buglar; bir oyunun kalitesini düşüren unsurlar arasında bulunmaktadır. Kalitesiz bir oyunun az sayıda oyuncusu olur. Bu durum, oyun geliştirici şirketlerin ciddi zararlar elde etmesine sebep verir. Gaming Jobs Online; game tester olmak isteyenler için en ideal platformdur. 

Yorumlar