SEO NEDİR FAYDALARI NELERDİR

SEO NEDİR 


Web sitesi veya blog sahibleri icin en önemli şey siteye fazla ziyaretçinin gelmesidir.

Bu sayede eğer bir ürün pazarlaması yapıyor iseniz satış yapışabilirsiniz siteye hic ziyaretçi gelmiyorsa o site size asla para kazandırmaz.

Sitenizde saadece ürün satarak para kazanabilirsiniz diye bir kaide yok web sitesinde veya blogda reklam yayını yaparak para kazanmakda mümkündür. Insanların ihtiyacı olan bilgileri sunan yazılar yazarak sitenizde yayınlarsınız insanlarda internetde sizin sitenize ulaşır ce o bilgilere ulaşır bu esnada sitenizde reklâmlar görüntülenir ve siz para kazanırsınız. Ama bunun için web sitenize cok ziyaretçi gelmesi lâzım.

Web sitesine doğal olarak google,yandex veya bing yada yaani gibi arama motorlarından trafik elde etmek için bazı teknik çalışmalara ihtiyaç vardır .

Bu çalışmalara kısaca SEO denmektedir yani search engine optimization türkçesi arama motoru optimizasyonu demektir.
Web siteye trafik çekmek için seo bu işin olmazsa olmazıdır.
Seo nedir faydaları nelerdir kısaca aşağıda anlatılmıştır.



SEO NEDİR?
SEO kelimesi, Search Engine Optimization ifadesinin kısaltılmasından oluşuyor. Türkçe karşılığı, arama motoru optimizasyonu demek. SEO teknikleri web sitesinin arama motorunda daha üst sıralara çıkmasını ve ziyaretçi sayısını artırmayı sağlar. Böylece siteler gelirlerini daha da artırma imkânı bulur.

BİRKAÇ FAYDASI KANITLANMIŞ SEO TEKNİKLERİ

*karşıdaki düşünerek hareket edin."ben olsam Googleda nasıl arama yapardım "diye düşünün.

*Etiketleme yaparken doğru kelimeyi ve yönlendirme yapın.

*İçeriklerin rahat okunabilir olmasına dikkat edin. Yazılarda mutlaka satır arası ve paragraf olsun. Metni video ve fotoğraf ile destekleyin. Satır arası olmayan düz yazıları okuyucuda Googleda sevmez.

Eğer bir ürününüzü ön plana çıkarmak istiyorsanız açıklamaların orijinal ve size ait olmasına dikkat edin.

*Koyduğunuz metin ve video sayfanın amacına hizmet etmeli.

*Eğer bir web sitesi yapıyorsanız kendine has karakteri ve tasarımı olmalı. Çünkü Google orayı bir vitrin gibi görür.

*Kopyala-yapistir 'dan  mutlaka kaçının. Çünkü internete düşen datayı Google okur. Ve bu içeriği ilk ekleyene sahiplik verir. Dolayısıyla kopyala -yapıştır  yaptığınızda bunu hemen anlar.

* Parayla satılan linklerden uzak durun. Google hangi siteden ne kadar link geldiğini görür.

* Spam içeriklerden kaçının.

* Web sitesinin sağlığı çok önemli. Hızlı sonuç vermeyen site kullanıcıyı kaçırır. Eğer sitenin sağlığıyla yeterince ilgilenmezseniz Google sıralamada sitenizi geriye atar.

* Sesli aramalarda SEO uygulamasına giriyor. MOBİL kulanım artıkça Googleda sesli aramalar %40 arttı. Onun için net kelimelerle arama yapın, ekli kelimelerden sakının.

İnternet üzerinden işinizi arttırmak için arama motoru optimizasyonunun temel yararlarının bilinmesi gerekir.


SEONUN FAYDALARI

Perspektif (Global / Yerel)
Hedef kitleniz için anahtar kelimeler veya ifadeler seçerken, arama motoru optimizasyonu; global ve yerel olarak tam manasıyla sunduğunuz şeye ihtiyacı olanların sizi ve şirketinizi bulmalarını sağlar. Arama Motoru Optimizasyonu’nun mahalli ve
küresel bütün potansiyel müşterilere erişmek isteyen kuruluşlar için bir hayli yararı vardır. Kendi seçenek ettiğiniz hedef müşteriye erişebilirsiniz.

Amaçlanan Ziyaret
Arama motoru optimizasyonu hedef anahtar kelime(ler) veya ifade ile sitenizi ziyaret eden ziyaretçi sayısını arttırabilir. Bu ziyaretçileri potansiyel müşteri haline getirmek arama motoru optimizasyonunun hünerlerinden biridir. Arama motoru optimizasyonu, web siteniz aracılığıyla amaçlanan site ziyareti arttıran en değerli unsurdur. Esasen daha fazla ziyaret amaçlamak, daha fazla satış mananına gelir.

Görülebilirliği Arttırmak
Web sitesiniz optimize olduğunda, arama motorlarında görülebilirliği artacaktır. Daha fazla insan web sitenizi ziyaret edecek ve ürünleriniz / hizmetleriniz daha fazla beynelmilel tanınırlık kazanacaktır.

Yüksek Yatırım Kazancı
Tesirli bir arama motoru optimizasyonu , şirketiniz için diğer rastgele bir pazarlama türünden daha fazla yatırım kazancı sağlayabilir. Böylelikle; bu vaziyet satış hacminizi arttıracak ve kar getirecektir.

Uzun vadeli konumlandırma
Bir web sitesi, arama motoru optimizasyonu aracılığıyla bir konum ele geçirdiğinde, PPC (Tıklama Başına Ödeme)’nin aksine uzun müddet orada kalır. Arama motoru optimizasyonu daha ucuzdur ve diğer rastgele bir arama motoru piyasa taktiğinden
daha uzun müddetli bir çözümdür.

Uygun fiyatlı
Arama motoru optimizasyonunun en büyük yararlarından biri de uygun fiyatlı olması ve web sitenizin en üst verimlilikte gösterilmesi için en az para gerektirmesidir.

Esneklik
Arama motoru optimizasyonu ile kendi seçtiğiniz kitleye erişmeniz olasıdır. Kendi tercihinize göre ihtiyaçları ve gereklilikleri karşılamak için müessesesel taktik doğrultusunda iş alabilirsiniz.

Ölçülebilir sonuçlar

Arama motorlarının raporlarını konumlandırarak, ziyaretçileri değiştirerek ve bu gibi diğer etkenlerle arama motoru optimizasyonunun neticelerinin sayısını belirlemek arama motoru optimizasyonunun benzeri olmayan bir niteliğidir.

Yorumlar